Skip to content

Festivalul-Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski” – Ediţia a II-a

December 11, 2014

Asociaţia Macedonenilor din România   organizează Ediţia a II-a a Festivalului-Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”, adresat atât scriitorilor care nu au debutat în volum, cât şi celor cu unul sau mai multe volume editate, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor din România.
Întrucât poetul Alexandru Macedonski este de origine macedoneană,   concursul se adresează cu precădere scriitorilor de etnie macedoneană, membri Asociaţiei Macedonenilor din România, dar, în egală măsură,  sau simpatizanţi ai se adresează tuturor minorităților din România, cât şi tuturor creatorilor – cetăţeni români care vor să participe la acest festival organizat sub egida A.M.R.

Regulamentul concursului

Pentru secţiunea POEZIE:

Concurenţii care nu au debutat în volum vor trimite un grupaj de 10   poeme, în 3 exemplare, însoţite de motto, în plic închis, în care se va introduce un alt plic pe care se va scrie motto-ul ataşat poemelor, iar în interior se vor scrie, pe coală albă, datele de identitate, telefonul şi adresa autorului.
Concurenţii care au debutat în volum vor trimite 2 exemplare   din ultima carte editată, însoţite de un plic în care sunt menţionate, de   asemenea, datele de identitate, telefonul şi adresa autorului.

Pentru secţiunea PROZĂ:

Concurenţii care nu au debutat în volum vor trimite   un text de maxim 10 pagini, în 3 exemplare (proză scurtă, fragment de roman), însoţit de motto, în plic închis, în care se va introduce un alt plic pe care se va scrie motto-ul ataşat textului, iar în interior se vor scrie, pe coală albă, datele de identitate, telefonul şi adresa autorului.
Concurenţii care au   debutat în volum vor trimite 2 exemplare din ultima carte editată, însoţite de un plic în care sunt menţionate, de asemenea, datele de identitate, telefonul şi   adresa autorului.

Înscrierile la acest eveniment se vor desfăşura   în perioada 15 noiembrie 2014 – 01 februarie 2015, data poştei.

Juriul   festivalului va fi format din personalităţi literare din cadrul Asociaţiei Scriitorilor din Oltenia și din cadrul Asociației Scriitorilor din România. Fiecare membru al juriului va nota independent lucrările, fără a cunoaşte opinia celorlalţi. În vederea centralizării listelor de jurizare și acordării premiilor, toți membrii juriului vor participa la o întâlnire cu conducerea Asociației Macedonenilor din România.

Premiile acordate

Pentru secţiunea POEZIE – autori de cărţi:

Premiul I: 500 lei;
Premiul II: 400 lei;
Premiul III: 300 lei.

Pentru secţiunea POEZIE – debutanţi:

Premiul I: 400 lei;
Premiul II: 300 lei;
Premiul III: 200 lei.

Pentru secţiunea PROZĂ – autori de  cărţi:

Premiul I: 500 lei;
Premiul II: 400 lei;
Premiul III: 300 lei.

Pentru secţiunea PROZĂ – debutanţi:

Premiul I: 400 lei;
Premiul II: 300 lei;
Premiul III: 200 lei.

Premianţilor   li se vor asigura toate condiţiile pentru a participa la festivitatea prilejuită de acordarea premiilor, care va avea loc la Craiova, pe data de 14 martie 2015, ocazie cu care se va comemora şi ziua de naştere a poetului Alexandru Macedonski. Premianţii se obligă să vină să ridice premiul sau să trimită un reprezentant. Nu se decontează şi cheltuielile de transport pentru câştigătorii care au domiciuliul în străinătate.

Lucrările pentru concurs vor fi   trimise pe adresa: Asociaţia Macedonenilor din România, str. Thomas Masarik nr. 29, sector 2, Bucureşti.
Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon   021.212.09.23 şi pe site-ul http://www.concursfestivalmacedonski.ro

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: