Skip to content

Sebastian Papaiani şi Ion Dichiseanu vor veni la Buzău, în spectacolul “Amadeus”

September 30, 2015

ciado-amadeus

Actorii Sebastian Papaiani și Ion Dichiseanu vor veni la Buzău, cu spectacolul “Amadeus”, de Peter Shaffer, în regia lui Toma Enache. 

Pe 15 octombrie, ora 19,00, trupa respectivă va fi prezentă la Casa de Cultură a Sindicatelor  Buzău.

Din distribuţia spectacolului “Amadeus” fac parte actorii Tomi Cristin, Dorin Andone, George Piştereanu, Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Victoria Cociaş, Liviu Cheloiu, Mălina Tomoiagă, Roxana Bageac (invitat special), Teodora Calagiu Garofil, Teodora Vasu, Ştefania Istrate, Andrei Necula, Darko Huruială, Marius Mihăilă şi Armand Iliescu.

Regia este semnată de Toma Enache, scenografia îi aparţine Mariei Dore, de ilustraţia muzicală s-a ocupat Cristian Matei, de lumini – Costel Dobrescu, de sunet – Cătălin Dobrescu, de proiecţii – Gina Dobrescu.

“Amadeus” este un spectacol extrem de elogiat de critica şi publicul internaţional, ecranizarea textului, în regia lui Thomas Forman, reuşind să câştige opt premii Oscar. De asemenea, punerea în scenă pe Broadway, New York, a piesei “Amadeus”, în anii 1980, a avut 1.181 de reprezentaţii, cu diverse distribuţii.

Autorul englez Peter Shaffer s-a inspirat din scurta dramă în versuri “Mozart şi Salieri”, publicată în anul 1830 de poetul rus A. S. Puşkin. Aceasta a fost adaptată ca spectacol de operă, cu acelaşi titlu, muzica fiind compusă de Nikolai Rimski-Korsakov. Premiera piesei britanice a avut loc în anul 1979, la Royal National Theatre din Londra, apoi s-a jucat pe Broadway, celebrul complex al teatrelor din New York. Piesa s-a bucurat de un real succes atât la publicul larg, cât şi la critici, având aproape 1.200 de reprezentaţii.

Biletele pot fi procurate de la casele sălilor de spectacole, la următoarele preţuri: categoria I – 60 de lei, categoria a II-a – 50 de lei. Relaţii la tel.: 0726 358 228

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: