Skip to content

GRINGO DE ROMANIA – AG WEINBERGER, un deliciu acustic susţinut de inegalabilul – la Teatrul “George Ciprian”

March 13, 2016

Potrivit reprezentantilor Teatrului “George Ciprian”, vineri, 25 martie, la ora 19:00, buzoienii sunt invitati sa participe la concertul extraordinar “GRINGO DE ROMANIA – AG WEINBERGER”. Artistul de origine evreiasca este cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată! Autenticitate, creativitate, sunet viu şi necompromis, un artist ce  aduce melosul şi poveştile secolului trecut, în contemporaneitate.

Aşadar, vă propunem să vă luaţi un răgaz, alături de un  artist care face diferenţa în muzica live din România şi să fim părtaşi la GRINGO DE ROMANIA, Vineri, 25 martie, ora 19:00, doar la Teatrul “George Ciprian” din Buzău.  Muzica bună nu are graniţe, nu are vârstă, ci ne uneşte pe toţi într-un spirit mai bun. Deţinătorul celor 7 selecţii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântată live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011), AG Weinberger vă propune o sesiune muzicală excepţională,  o seară  de blues şi jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de către critici Mr. Blues al României, iar de către B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, el îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă  pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România. Anul acesta, concertele sale poarta titlul generic GRINGO DE ROMÂNIA, iar piesele aduse în faţa publicului stau sub semnul celor de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă.

Aşadar, vă aşteptăm vineri, 25 martie, ora 19:00 la Teatrul “George Ciprian” – Buzău, rezervări bilete la 0740 496 561, strada Nicolae Bălcescu nr. 50.

Program casa de bilete de Luni până Joi 08:00-16:30, Vineri 08 – 14:30,

Preţ bilet 2pers/ 30 lei.

 

Portret AG Weinberger-The Transylvanian Guitar Man

 

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gîndirea despre viaţă îl definesc ca fiind ‘întaiul misionar al muzicii Blues’,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

 

În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

 

În noiembrie 2003, AG Weinberger s-a întors acasa învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.

Nashville Calling, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN.

 

”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.

 

In 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii ‘Acadeaua – cea mai dulce emisiune’, difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2

Tot în 2011 a fost decorat cu ‘Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler’, de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

 

Discografie

– În 1996, AG Weinberger lansează primul album de Blues din România

“Good Morning, Mr. Blues”.

– În 1997 lansează cel de-al doilea album, “Standard Weinberger”. Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ’97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.

– În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album,

“Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.

– În 2006 apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling” – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA

– In 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”

 

Muzică de teatru

O altă activitate de excepţie a lui AG Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica de scenǎ pentru 17 producţii de teatru

 

Citate din SUA

“Un chitarist foarte bun, dinamic.”

B. B. King

“Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.”

Revista “Big City Blues Magazine”, Detroit

“Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.”

Cotidianul “Las Vegas Review Journal”

“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman.”

Son Seals

“Un chitarist excelent şi charismatic.”

Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas

“În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune.”

Cotidianul “The Jonesboro Sun”

“Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cîntată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.”

Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records

“Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul.”

Saptaminalul national american de de divertisment “Call Back Magazine

 

I.G.

articol preluat de pe http://www.newsbuzau.ro

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: