Skip to content

VedeTeatru şi-a ridicat cortina în paşi de dans şi mixaje de DJ

June 2, 2016

Cel mai important festival de teatru de la Buzău, VedeTeatru, şi-a deschis sâmbătă porţile în forţă. Încă din prima zi a evenimentului, care anul acesta este dedicat spectacolelor muzicale, au avut loc două spectacole, plus un ­ate­lier şi o lansare de care.

Debutul festivalului a avut loc încă de dimineaţă şi, ca în fiecare an, zeci de invitaţi, începând cu studenţi de la secţiunea de critică literară a UNATC, care realizează revista VedeTeatru, şi până la regizori şi actori cunoscuţi au început încet încet să îşi facă apariţia pe străzile Buzăului. Noua secţiunea a festivalului, cea dedicată copiilor, a umplut, de la ora 11,00, sala cu puşti care s-au amuzat teribil la „Muzicanţii din Bremen”. La aceeaşi oră, Biblioteca Judeţeană a găzduit atelierul „Comunicarea dincolo de cuvinte”, coordonată de prof. univ. dr. Doina Anca Ciobotaru, urmată de lansarea cărţii „Călătorii pe firul Thaliei”, de Tamara Constantinescu.

Festivitatea de deschidere a avut loc însă seara, de la ora 19,30, la Teatrul „G. Ciprian”, acolo unde secţiunea oficială a fost deschisă de spectacolul „Zic Zac”, cu Andreea Gavriliu, Ştefan Lupu şi Gabriel Costin, o producţie descrisă de critica de specialitate drept „un act complex în care sunt îmbinate cu multă naturaleţe şi ingeniozitate dansul profesionist, muzica bună, replicile încărcate de umor, mimica”. „Zic Zac” este povestea a doi tineri şi un DJ cu mixerul lui, care reuşesc performanţa de a spune povestea rătăciţilor de prin cluburile, cafenelele şi ­pu­b-urile de pretutindeni, începînd cu ritualul agăţării unul de celălalt şi sfârşind cu momentul scufundării în spaimele şi singurătăţile care i-au scos pe uşă afară.

Înainte de reprezentaţie, organizatorii au ales prin tragere la sorţi juriul spectatorilor (Marian Radu, metrolog, Iuliana Dascălu, elevă la Colegiul Economic şi Gabriel Vasile, elev la Colegiul Economic Buzău) care va evalua spectacolele din concurs alături de un juriu format din profesionişti: criticul de teatru Doina Pap, regizorul Vlad Cristache şi actriţa Gabriela Popescu de la Teatrul de Comedie.

În seara aceasta pe scena VedeTeatru este programat, de la ora 19,00, spectacolul „West Side Story – manifestul unei generaţii” semnat de celebrul Răzvan Mazilu.

Cristian Ionescu

preluat de pe http://opiniabuzau.ro/

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: