Skip to content

Vlad Zamfirescu și Mirela Oprișor, în „Dumnezeul de-a doua zi“, la festivalul „Săptămâna Teatrului Tânăr“ de la Buzău

November 12, 2016

Copiii vor avea ocazia să urmărească „Bubble Show”, unicul spectacol de teatru cu baloane de săpun din România

O săptămână de teatru cu actori tineri, dar și cu cei cu experiență. Aceasta este ­pro­punerea Teatrului „G. Ciprian” pentru perioada 14-20 noiembrie, ocazie cu care la Buzău va avea loc cea de a IV-a ediție a festivalului „Săptămâna Teatrului Tânăr”.

Este vorba despre un alt festival de succes organizat pe parcursul unei săptămâni, care prezintă cele mai bune producții ale universităților de teatru de prestigiu din România. Festivalul a devenit un reper cultural al Buzăului, biletele fiind de obicei epuizate în avans. Astfel, unii dintre cei mai talentați absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București, dar și actori cu experiență, vor juca pe scena de la Buzău în cadrul „Săptămânii Teatrului Tânăr”.

Un spectacol marca Mimi Brănescu

Din rândul producțiilor cu actori consacrați, buzoienii vor avea ocazia să îi vadă pe Vlad Zamfirescu și pe Mirela Oprișor (cunoscută de fanii Las Fierbinți din rolul Aspirinei). Cei doi vor juca în spectacolul „Dumnezeu de-a doua zi“, de Mimi Brănescu (fostul scenarist al serialului Las Fierbinți), programat miercuri, 16 noiembrie, de la ora 19,00.

„Dumnezeul de-a doua zi“, este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufletești, sau a unui moment de viață, iar soluția folosită pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducător de ironie și autoironie. Rezultatul: un text comic și dramatic în același timp, poetic și violent deopotrivă. Violent prin simplitatea și exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece și fără să condamne.

Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei povești de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societății românești de azi sau ca o invitație la o meditație asupra sensului dimineților de a doua zi (pentru că, nu-i așa, orice s-ar întâmpla, există întotdeauna o nouă bună dimineață).

Dar, întâi de toate, el TREBUIE citit ca o poveste despre părinți și copii. Sau mai exact ca o poveste despre părinți, copii și Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi… cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile.

„Fata din Curcubeu“ a Liei Bugnar

Un alt spectacol prezent în cadrul „Săptămânii Teatrului Tânăr”, care s-a bucurat de aprecierea criticilor, este producția Liei Bugnar, „Fata din Curcubeu”, cu Ilona Brezoianu, programată luni, 20 noiembrie,  de la ora 19,00

Spectacolul, jucat în trecut la TNB și de Tania Popa, este un one woman show. O femeie a străzii își spune povestea celor care trec pe lângă ea fără să o asculte. „Curcubeu“ este un cinematograf în care această femeie își duce clienții, fiind prea săracă pentru a închiria o cameră la hotel.  Povestea vieții ei pe care pare să o spună iar și iar, deși nimeni nu are răgazul să o asculte, este surprinzătoare, întreruptă de cântece pe care tot ea le cântă și plină de referințe cinematografice dobândite involuntar în timp ce practică cea mai veche meserie din lume.

Unicul spectacol de teatru cu baloane de săpun din România

Din festival nu lipsește și un spectacol destinat copiilor. Este vorba despre „Bubble Show”, unicul spectacol de teatru cu baloane de săpun din România, programat vineri, 18 noiembrie (orele 10,00 și 12,30) și duminică, 20 noiembrie (orele 10,00 și 12,30). După ce au fost peste mări și țări cu această producție, australianul Kurt Murray și românca Iulia Benze, ajung și în România unde prezintă cel mai inovator și creativ spectacol cu baloane de săpun. Copiii trebuie să ­des­copere magia baloanelor de săpun într-un eveniment magic și unic.

Prețul unui bilet la spectacolele din festivalul „Săptă­mâna teatrului tânăr” sunt cuprinse între 15 și 25 de lei. Pentru relații suplimentare și bilete sunați la numărul de telefon: 0740.496.561.

Programul complet al „Săptămânii Teatrului Tânăr“:
•14 noiembrie – „Box FM”, de la ora 19.00, cu Cătălin Babliuc (vocile: Ana Ularu, Conrad Mericoffer, Andrei Runcanu, Sorin Dobrin)
•15 noiembrie – trei spectacole selecționate la Gala Tânărului Actor HOP 2016 de la 19.00: „Visul lui Ariel”, cu Florin Ionuț Crăciun, Tudor Morar, Marian Olteanu „± Lorenzo”, cu Daniel Chirilă, Loredana Cosovanu, Tiberiu Enache, „Shakespeare error500”, cu Bogdan Florea, Lucian Ionescu, Cosmin Teodor Pană, Lavinia Pele, Andrei Radu
•16 noiembrie – „Dumnezeu de-a doua zi”, de Mimi Brănescu, de la ora 19.00, cu Mirela Oprișor și Vlad Zamfirescu
•17 noiembrie – „365 de OI”, de la ora 19.00, cu: Anda Stoian, Mariana Gavriciuc, Simona Dabija, Vlad Benescu și Florin Crăciun
•18 noiembrie – „Bubble Show” (spectacol pentru copii), orele 10.00 și 12.30; „Treapta a 9-a”, de la ora 19.00, cu Bianca Oprea, Gloria Melu, Corina Bunghez, Andreea Mera
•19 noiembrie – „LUNGS”, de la ora 19.00, cu: Denisa Nicolae și Liviu Romanescu.
•20 noiembrie – „Bubble Show” (spectacol pentru copii), orele 10.00 și 12.30; „Fata din Curcubeu”, de la ora 19.00, cu Ilona Brezoianu.
Cristian Ionescu
Advertisements

From → Uncategorized

Comments are closed.

%d bloggers like this: