Skip to content

Regizor de pe Broadway pune în scenă la Teatrul „G. Ciprian“ un spectacol dedicat musicalurilor celebre

February 19, 2017

Teatrul buzoian capătă dimensiune internaţională. Un regizor experimentat în montarea musicalurilor de succes în teatrele de pe Broadway pune în scenă special pentru Teatrul „G. Ciprian” un spectacol inedit dedicat legendelor care au evoluat de-a lungul anilor în teatrele de pe faimosul bulevard american.

Este vorba despre producţia „Broadway Legends”, în regia lui Kyle Davies, care se va juca la Buzău în zilele de 8, 9 şi 10 martie, de la ora 19,00. Spectacolul este realizat special pentru scena Teatrului „G. Ciprian” de departamentul de Teatru Muzical din cadrul Weston College (Anglia).

„Broadway Legends“ este un colaj de secvenţe din musicaluri care au făcut istorie pe Broadway (celebrul district al teatrelor din New York) şi în West End („Broadway-ul” londonez). Actorii îşi propun să vă ofere o senzaţie de bine şi să vă elibereze pentru câteva clipe din cotidian, aducând pe scena de la Buzău o parte din magia marilor poveşti muzicale.

Evenimentul este organizat cu sprijinul coordonatoarei de programe la University Centre Weston, Sylvia Lane.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului „G. Ciprian”, preţurile biletelor sunt de 40 lei, respectiv 20 lei pentru femei. De asemenea, elevii vor beneficia de reducere, plătind 20 lei pentru un bilet. Pentru rezervări şi bilete sunaţi la telefon 0740.496.561.

   Termenul „Broadway” desemnează îndeosebi producţiile de pe Broadway, în general piese de teatru sau comedii muzicale, jucate în fiecare din cele 40 de mari teatre profesioniste, de cel puţin 500 de locuri, cel mai adesea situate în Theater District din Manha­ttan.
Succesul producţiilor de pe Broadway le-a permis o situaţie prosperă şi promovarea de noi mişcări de avangardă. Teatrele de pe Broadway au jucat un rol esenţial în modelarea societăţii şi culturii americane în secolul al XX-lea, exprimând cu fidelitate spiritul american şi specificul contribuţiei americane la patrimoniul cultural universal.
În anii ‘20, 200 de piese şi comedii muzicale se jucau în fiecare an pe Broadway. Cartierul Broadway îşi datorează reputaţia comediilor muzicale care ţin afişul. Partea din stradă, numită Great White Way, atrage în fiecare an milioane de turişti din lumea întreagă. Mulţi actori şi cântăreţi speră să se producă pe Broadway şi consideră această ocazie drept o încununare a carierei lor. S-au scris, de altfel, multe povestiri şi cântece pe tema mitului Broadway.
Acest loc serveşte în aşa măsură drept referinţă încât teatrele din New York (situate sau nu în cartierul respectiv) sunt clasate „Broadway”, „Off-Broadway” sau „Off-Off-Broadway”, potrivit capa­cităţii lor şi calităţii care le este recunoscută.
Teatrul de pe Broadway este forma de teatru profesionist cea mai cunoscută pu­blicului american şi reprezintă producţiile cele mai prestigioase, prin punerile în scenă elaborate şi calitatea artiştilor şi tehnicienilor lor. Împreună cu West End Theatre din Londra, Broadway este conside­rat  cel mai înalt nivel comercial al teatrului din lumea anglofonă.
Printre cele mai de succes producţii de pe Broadway ­ami­ntim: „No, No, Nanette” (Fred şi Adele Astaire), „Un tramvai numit dorinţă” (Marlon Brando), „West Side Story”, „The Phantom of the Opera” cu Sarah Brightman, „Cats”, „The Lion King”, „Mizerabilii”, „Chicago”, „Hairspray”, „Wicked”, „Beauty and the Beast” etc.
Cristian Ionescu
Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: